miercuri, 23 martie 2016

CONCURSUL JUDEŢEAN DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE LITERARĂ MARIN SORESCU EDIŢIA a IX-a 2016

CONCURSUL JUDEŢEAN DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE LITERARĂ MARIN SORESCU EDIŢIA a IX-a 2016

Concursul îşi propune menţinerea în conştiinţa publică a valorilor culturale şi literare din patrimoniul naţional, descoperirea de noi talente, reconfirmarea unor elevi cu potenţial şi a prestigiului şcolii şi comunităţii din care aceştia fac parte, stimularea creativităţii, a comunicării interculturale şi a implicării în activităţi de educaţie nonformală.
Nume proiect: CONCURSUL JUDEŢEAN DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE LITERARĂ MARIN SORESCU EDIŢIA a IX-a 2016
Organizatori: Colegiul Naţional „Elena Cuza”, Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj
Condiţii de participare: SECŢIUNEA CREAŢIE – un set de 5 poezii/ proze originale, însoţit de un motto SECŢIUNEA INTERPRETARE – interpretarea critică a unui text din opera soresciană, propus din perspectiva lectorului inocent
Perioadă înscriere: 23.03.2016 - 07.04.2016
Perioadă desfăşurare: 08.04.2016

CONCURSUL INTERJUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR ,,TITU MAIORESCU” EDIȚIA a V-a CRAIOVA, 2015-2016

CONCURSUL INTERJUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR ,,TITU MAIORESCU” EDIȚIA a V-a CRAIOVA, 2015-2016

Ideea inițierii acestui proiect a pornit de la necesitatea de a aduce în actualitate, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, a personalității, a activității culturale și a operei lui Titu Maiorescu. Concursul se doreşte a fi o manifestare cultural-educativă, desfăşurându-se on-line, pentru a accesibiliza, în contextual informațional contemporan, receptarea operei maioresciene. Proiectul își propune, prin urmare, o abordare multidimensională a temei alese, ceea ce poate reprezenta un factor de motivare a receptorilor antrenați în demersul educativ.
Nume proiect: CONCURSUL INTERJUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR ,,TITU MAIORESCU”
Organizatori: Colegiul Naţional „Elena Cuza” Craiova
Perioadă înscriere: 02.05.2016 - 13.05.2016
Perioadă desfăşurare: 20.05.2016
Concursul își propune menținerea în conștiința publică a valorilor culturale și literare din patrimoniul național, descoperirea de noi talente, reconfirmarea unor elevi cu potențial și a prestigiului școlii și comunității din care aceștia fac parte, stimularea creativității, a comunicării interculturale și a implicării în activități de educație nonformală.
Cadre didactice de gimnaziu/ liceu:
  1. Experiențe didactice moderne/inovatoare;
  2. Exemple de bună practică în cadrul activităților școlare și extrașcolare; materiale didactice auxiliare, prezentări PPT/PPS, filme documentare, aplicații AEL
Elevi:
Nivel gimnazial
  1. De omni re scibilli – Mihai Eminescu
  2. De omni re scibilli – Ion Creangă
Lucrările elaborate și prezentările Power Point trebuie să surprindă relația dintre Titu Maiorescu și Mihai Eminescu/Ion Creangă, precum și caracterul național/universal al operei celor doi scriitori.
Nivel liceal
  1. Titu Maiorescu – personalitate complexă a culturii românești
  2. Personalități culturale românești/europene